20 Ocak 2012 Cuma

Uzaylılar Geldi :)






Uzaylılar nihayet okuluymuza geldi. Sergi sınıfımızı uzaya dönüştürmeyi başardık. Ama çok uğraştık. Boyanıp kesilen resmin, yuvarlanan oyun hamurunun, harcanan alüminyum folyonun, ipin, en önemlisi emeğin haddi hesabı yok.
Perdelerimizi uzay görüntüsü vermek için hep birlikte süsledik
Daha gerçek olsun diye ufolarımızı astığımız ipleri siyaha boyadık.
Uzaylılarımızı yerleştirmek için alüminyum folyo ve strafor kullanarak gezegen yüzeyleri hazırladık. Üzerlerine oyun hamurundan yaptığımız uzaylılarımızı dizdik.
Sınıfın ortasından çapraz ipler gerip yoğurt taslarından hazırladığımız ufolarımızı tavandan sallandırdık. Bir duvara görsel sanatlar dersinde yaptığımız uzaylı resimlerini astık. Kendimize uzaylı maskeleri hazırladık. Işıkları kapattık, sınıfı kararttık.
Ben de bir video hazırladım. Uzay ve uzaylılarla ilgili fotoğraf ve video görüntülerinden oluşan, tam bir uzay müziği eşliğinde. Videomuzu da projeksiyonla sınıfın bir duvarını kaplayacak şekilde yansıttık. Ortam gerçekten mükemmel oldu :) 
Nihayet sergimizi ziyarete açtık.





 






İkinci sınıflar da maske takarak geldi sergimize :)


Gelenleri biraz korkuttuk :)




Kısaca harika bir dönem sonu sergisi oldu. Bugün de velilerimizi çağırdık. Pek az geldiler ama olsun :)

Bu  da sergimizden ufak bir görüntü :)



2 yorum:

  1. Hocam, blogunuzu takip ediyorum. Gerçekten öğretmenliği layıkıyla yapıyorsunuz. Hakkını veriyorsunuz. Mesleğinizi çok sevdiğiz belli. Tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil