12 Şubat 2013 Salı

Bardak Küremiz

Dersimiz görsel sanatlar, kazanımımız "Üç boyutlu basit biçimlerle inşa yapar" Bu konuda değil ama daha önce teknoloji tasarım derslerinde yapanları çok görmüş ve biraz da kıskanmıştım. Bugün biz de pet bardaklardan küre yaptık.
Bütün sınıf tek bir ürün için çalıştık. Son derece keyifli bir grup çalışması oldu :)
Önce her çocuğuma 3 tane pet bardak verdim. Bu bardakları üçünün de dibi birbirine değecek şekilde bantla birbirine yapıştırdılar. Ardından bu üçerli grupları da birbirine yine dipleri birbirine değecek şekilde yapıştırdılar. Bu arada benim işim de bantla yapıştırılan bardakların dip kısımları ayrık durmasın diye zımbalamak oldu. her çocuk ikişer tane üçlü grup yaptı. Bu çalışma için yaklaşık 200 bardak kullandığımızı eklemeliyim. 


Bu şekilde sürekli büyüyen bir kaç parça çalışmamız oldu. Son olarak bütün parçaları birbirine ekledik. Aralarda bir iki boşluk kaldı, onları da tek bardaklarla tamamlayarak dev bir küre elde ettik. Şeklin küreye dönüşmesi tamamen kendiliğinden oluyor. Dikkat edilmesi gereken tek şey bardakların dip kısımlarının da ağız kısımlarının da birbirine temas etmesi. Sonuç çocuklarımı çok mutlu etti. İçinde her birinin tek tek emeği olan küremizi alkışlar arasında havaya kaldırdığımda yüzlerindeki neşeyi görmeliydiniz :) Son olarak sevgili küremiz tavandan sarkıtılarak sınıf dekorasyonumuzdaki yerini aldı. Bütün bu işlemler 29 kişilik sınıfımda 1 ders saati sürdü. Elbet bolca gürültü patırtı ve hareketin olduğunu da eklemem gerek :)


Bu arada çalışmanın aslında ilk üçlü bardak grubuna diğer bardakların tek tek eklenmesiyle yapıldığını hatırlatayım. Bizim yöntemimizde kürede ufak bir yamukluk oluyor ama bu da pek problem yaratmıyor. Sonuçta amacımız grup çalışmasıyla bir ürün ortaya koymak ve bunu da başardık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder