1 Ekim 2012 Pazartesi

3 Boyutlu Defterlerimiz


Bu gün ders programımız sabah sabah değişince  aslında çarşamba günü olan fen dersimiz bugüne geldi ve doğaçlama yapmak zorunda kaldım. Çocuklarım da kitapları olmadan okula gelmiş oldular. Kitap olmadan ders işlemek zor.  Hem ben hem çocuklar bu kadar hazırlıksızken yeni konu işlemek olmazdı. Bu nedenle ben de daha önce aklımda olan ama üzerinde çalışmadığım bir uygulamayı , Pinterest'te gezinirken gördüğüm harika bir fikri bugün hayata geçirdim.  Defterlerimiz artık çok daha renkli ve eğlenceli olacak. Üstelik çocuklarım çalışırken de çok rahat edecekler. Özet hazırlama becerilerine de faydalı olacak bir etkinlik. 
Ders, konu farketmez. Malzemeler çok basit; A4 kağıt, makas, yapıştırıcı ve renkli kalemler. Biz destek ve hareket konusunu tekrar amaçlı yaptık. Konumuz üç ana bölümden oluşuyor. İskelet ve eklemler, kaslarımız, iskelet ve kas sağlığı. A4 kağıtlarımızı uzunlamasına ortadan katladık. İlki başlık olacak şekilde üç çizgi çizdik ve bu çigilerden kağıdımızı kestik.
Daha sonra en üst kısma başlık, diğer üç kısma da alt konu başlıklarını renkli kalemlerle yazdık. 
Son olarak hep birlikte alt başlıklarımızla ilgili öğrendiklerimizi iç kısma yazdık. Resimlerle destekledik. Sonuçta destek ve hareket konusu ile ilgili bir nevi kitapçık hazırlamış olduk. Kitapçıklarımızı arka kısmına yapıştırıcı sürerek defterlerimize yapıştırdık. Böylece üç boyutlu defterlerimiz oluşmaya başlamış oldu. 






Bunu yaparken çok keyif aldık. Biraz zaman aldı ama çocuklar ilk defa böyle birşey yaptıkları için. Sonuçta bu etkinlik hepimiz için giderek kolaylaşacak. Çocuklar kendi kendilerine bile bu kitapçıklardan hazırlamaya başlayacaklar. En azından bir çoğu ;) Uygulamanın en güzel yanı her derse ve konuya uyarlanabilir olması. Kavram haritaları hazırlamak için de kullanışlı bir yöntem. Ne diyelim; "Yaşasın üç boyutlu defterlerimiz!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder